Kami akan mengadakan Kursus Cybersafe in School dan Taklimat NICTSeD untuk pertandingan baru sesi 2017 yang akan di adakan di negeri Lang Merah iaitu Kedah.

Terbuka kepada sekolah menengah yang mempunyai para pelajar yang mampu berhujah dengan baik dalam English dan terma dunia teknologi ICT terkini dan pesat berkembang pesat.

Bagi tujuan tersebut kami menjemput secara terhad (kekosongan 36 tempat) kepada cikgu sekolah menengah sahaja untuk menyertai program Cybersafe in School sebagai pendedahan umum untuk disebar luas di sekolah atau daerah tuan/puan kerana selepas program ini tuan/puan akan menjadi duta Cybersafe di komuniti tuan/puan.

Tarikh cadangan Kursus Cybersafe in School dan Taklimat Pertandingan adalah seperti berikut :

1. Tarikh : 5-7 April 2017
  2. Tempat : BTPN Selangor

Antara program-program yang akan disentuh adalah seperti berikut :

1. Digital Citizenship
  2. Human Security & Information Leakage
  3. Sosial Network Security
  4. Wifi Network Security
  5. World of Hackers & Cyber Crime

Pada hari terakhir kami akan maklumkan syarat-syarat terbaru program NICTSeD (National ICT Security Discourse

Pusingan terakhir pula diadakan di Hotel Royal Chulan, Kuala Lumpur

Tunggu apa lagi sertai sekarang kerana kami hanya menyediakan tempat yang terhad. Makan dan penginapan disediakan oleh pihak kami … Hotel BTPN Selangor