Pihak MDeC bersama dengan pihak KPM telah melancarkan program My Digital Maker untuk memupuk dan mencungkil bakat-bakat terpendam para pelajar di sekolah serta menerapkan pemikiran Computational Thinking di kalangan warga sekolah pada masa sekarang dan hadapan.

6 Ciri Computational Thinking yang cikgu boleh gunakan di sekolah

Oleh itu pihak kami telah menyahut program ini dengan mengadakan satu lawatan sehari penuh ke My Digital Maker Hub di Tech Mahendra, Cyberjaya pada 13hb April 2017 supaya dapat menyelami sendiri pengalaman melakukan aktiviti mengaturcara Arduino, Program 3D, serta mencuba sendiri mencetak 3D yang telah di reka menggunakan mesin cetakan 3D yang disediakan.

Contoh rekaan nama sebelum dicetak

Dah siap .. alamak ! besarnya hehehe

Jika ada sekolah berminat kami dalam kerjasama bersama pihak MDeC untuk pergi dekat pada daerah tuan/puan. Hubungi PKG dan tetapkan temujanji supaya program Digital Hub boleh dilaksanakan di PKG tuan/puan pada cuti sekolah atau masa yang sesuai.