Memandangkan sejumlah besar sekolah di Malaysia ditutup akibat COVID-19, KPM bersama dengan Google for Education menyediakan teknologi & sumber untuk pembelajaran dalam talian untuk membantu guru dan pelajar menjalankan PdPc. Sertai webinar siri kedua 1 jam dari 1 April sehingga 16 April 2020 untuk maklumat lebih lanjut supaya guru boleh memahami pelbagai cara untuk menjalankan pembelajaran dalam talian. Kami menawarkan 36 webinar dalam pelbagai bahasa seperti Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris, Bahasa Cina dan Bahasa Tamil. Klik link di bawah untuk melihat jadual harian webinar kami 🙂 Siri webinar ini adalah sebahagian daripada LDP berkumpulan KPM dalam SPLG. Terdapat juga webinar aktiviti koding untuk anak murid di bawah inisiatif Google CS First.

When students, teachers, & staff can’t attend school in-person, how might educators leverage technology to extend learning to home environments? Google for Education and the MOE are back for round 2 of webinars! Join us from 1 April – 16 April for daily 1 hour webinars to hear about #DistanceLearning tips & using Google for Education’s tools in empowering you to teach from home! Click the link below for a list of full schedules that is suited for everyone from Beginner, Intermediate to Advanced. Webinars are offered across Bahasa Melayu, English, Mandarin & Tamil. Click on the link below to view our daily schedules. There are coding activities for students under Google CS First!

googleforeducation #googleclassroom