Sukacita dimaklumkan bahawa Bahagian Sumber dan Teknologi Pendidikan (BSTP), Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) dengan kerjasama Jabatan Pendidikan Negeri (JPN) Perlis sebagai tuan rumah akan melaksanakan Pertandingan iOS Apps Ideation Challenge Peringkat Kebangsaan Tahun 2022.

Pertandingan ini akan bermula pada 15hb Ogos 2022 hingga 5 September 2022 dan terbuka untuk semua murid sekolah KPM. Penyertaan adalah secara berkumpulan yang terdiri daripada tiga (3) orang murid bersama-sama seorang guru pembimbing. Sekolah yang tersenarai dalam program CERDIK dan murid-murid yang mempunyai iPad digalakan untuk menyertai pertandingan ini.

Sehubungan dengan itu, majlis perasmian dan sesi taklimat bagi pertandingan ini akan diadakan seperti ketetapan berikut :

Maklumat pertandingan boleh rujuk site pertandingan dibawah